1 Şubat 2018 Perşembe

Hayat Silgi Kullanmadan Resim Çizme Sanatıdır

Hayatımızda aldığımız kararlar
               Hayat silgi kullanmadan resim çizme veya yazı yazma sanatıdır. Hayat, eğer yanlış birşey çizer veya yazarsak bunu silgi olmadan silememeye benzer. Yaşamımızda aldığımız yanlış kararlar karşısında hayat bize bunların telafisini çoğu kez vermez. Her insanın şu yaşımda keşke öyle değilde böyle yapsaydım daha iyi olacaktı gibi cümleler dudaklarından süzülüverir veya birdaha dünyaya gelsem şöyle yapardım gibi sözler söylemesi oldukça muhtemeldir. Ama ne yazıkki zaman geri gelmiyor.

               Ne demişler bin düşün bir uygula. Bizde hayatımızda alacağımız kararlar için bin düşünüp bir uygulamamız gerekiyor. Çocukluk dönemi olsun, okul hayatı olsun, meslek seçimi olsun, paramızı nasıl değerlendirme konusu olsun, evlilik konusu olsun v.s konularda çok dikkatli kararlar vermemiz gerekir. Çünkü bir anlık aldığımız o kararlar bizlere basit gibi gelsede tüm hayatımızı etkileyebilir. Bu yüzden bin düşün bir uygula deyimini kulağımıza küpe yapıp hayatımızın her anında uygulamalıyız.

               Alacağımız kararlarımızda aceleci davranmamalıyız. Kararlarımızda kalbimizi ve beynimizi aynı anda dinlememiz gerekiyor. İkisinden biri yapma diyorsa bir bildiği vardır. Yani ne çok duygusal davranmalıyız ne de mantıksız. Kalbimiz ile beynimizi ortak bir düşüncede birleştirmeliyiz. Yazımın başında söylediğim gibi bazı şeylerin geri dönüşü olmayabiliyor. İleriki yaşantımızda  üzülüp keşkelerle dolu bir hayat sürdürmemek için kararlarımızı ileriye dönük ve iyi bir düşünce ile almamız bizim için daha iyi olacaktır.

               Hayatımızı uzun ve geri dönülmeyen bir yol olarak düşünüp, gireceğimiz yanlış yollarda kaybolup yolumuzu şaşırıcağımızı bilmemiz gerekiyor. Bu geri dönüşü olmayan yolda gideceğimiz yönleri doğru yönde belirlemek gerekiyor. Yanlış yola girip kayıp olmaktansa, iyice düşünüp doğru yolu bulup emin adımlarla ilerleyebilmek en iyisidir. Unutmayın herkes hata yapar. Hatasız kul olmaz. Amacımız daima bilinçli olup, yapacağımız yanlışları en aza indirmek ve büyük hatalar yapmamak olması gerekiyor. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere hoşça ve dostça kalın...

2 yorum:

  1. Yine döktürmüşsünüz tebrik ederim başarılarınızın devamını dilerim .

    YanıtlaSil